Blogs

Goede mensen vinden hoeft geen hell of a job te zijn

30 augustus 2021

De juiste man of vrouw voor de juiste opdracht vinden. Voor veel bedrijven is het een flinke uitdaging. Voor bepaalde branches geldt dat al jaren (ICT, horeca, zorg, onderwijs), maar nu zijn daar ook andere beroepsgroepen bijgekomen.

Zo kampt defensie met een groot tekort aan technische mensen (bron: Personeelsrapportage Rijksoverheid), zit de energietransitie-markt om zo’n 20.000 tot 30.000 nieuwe mensen te springen (bron: onderzoeksbureau Ecorys) en zijn er de komende jaren in de bouw een slordige 100.000 mensen nodig voor de verduurzaming van al die nieuw te bouwen woningen (bron: Economisch Instituut voor de Bouw).

Deze cijfers liegen er niet om en zijn een grote zorg voor wie de werving en selectie van deze mensen ‘op het bord’ heeft liggen. Want waar haal je binnen een redelijk afzienbare tijd goede tijdelijke of vaste werknemers vandaan die, naast dat ze geschikt zijn voor de functie ook een cultural fit met jouw bedrijf hebben? Misschien kennen jij en jouw collega’s een aantal geschikte mensen binnen jullie eigen netwerk, maar als het om grote aantallen gaat is die optie een druppel op een gloeiende plaat.

Werven via een bureau is kostbaar

Als bedrijf ontkom je er in deze tijd niet aan om te investeren in dure wervingscampagnes. Op social media zul je je gezicht heel regelmatig moeten laten zien en wat je post moet ook nog boven de rest uitstijgen. Het eigen personeel wordt daarnaast met zachte dwang, maar vriendelijk verzocht om goed om zich heen te kijken naar geschikte nieuwe collega’s. En als je wilt krijg je een mooie sticker met het bedrijfslogo om op je auto of fiets te plakken. Allemaal acties die prima kunnen werken. Echter, ze kosten tijd en geld en het is verre van zeker dat je de juiste mensen aan boord haalt.

Een nieuwe manier van werven en selecteren

Het is mooi als je dan een beroep kunt doen op een netwerk van zelfstandige professionals zoals Charlie Knows, waarmee het snel schakelen is. De ZZP’ers die aangesloten zijn bij ons netwerk kennen elkaar vaak doordat zij bijvoorbeeld aan een gezamenlijk project hebben gewerkt. Een betere manier om te weten wat iemand in huis heeft is er niet.

Als opdrachtgever zet jij jouw opdracht in ons netwerk uit en op basis van aanbevelingen van andere interimmers in ons netwerk wordt de juiste match met een ZZP’er uit het netwerk gemaakt.
De dure wervingscampagne kun je achterwege laten en posten op social media doet Charlie Knows voor jou. Ook plaatsen wij jouw opdracht op onze website en maken we er melding van in onze e-nieuwsbrief. Met andere woorden: wij nemen de promotie uit handen.

Een goede reputatie is key

Net zoals een goed product heeft ook een goede interim manager weinig tot geen promotie nodig om aan het werk te komen. Een goede reputatie verkoopt zichzelf tenslotte. Om die reden is het gros van de zelfstandige interim managers binnen ons netwerk (veelal op senior-level) na afronding van de huidige opdracht al snel weer van een nieuwe opdracht voorzien.
Als het  eenmaal bekend is dat een opdracht afloopt zoekt het netwerk naar een passend, nieuw project. En dan kan het heel snel gaan.

Dus wil je jouw wervings-en selectietraject aanzienlijk verkorten en besparen op hoge wervingskosten?

Dan is dit hét moment om het zoeken naar mensen over een andere boeg te gooien.

In een notendop nog even de voordelen van werken met Charlie Knows voor jou als opdrachtgever:

  • Snel schakelen en op basis van kennen, kennis en reputatie een juiste match maken.
  • Charlie Knows begeleidt jouw interim manager vanaf de zijlijn, tijdens het hele traject.
  • Charlie Knows zorgt voor promotie van de opdracht op social media, onze website en in onze e-nieuwsbrief.
  • Door middel van round tables, kennissessies en netwerkbijeenkomsten praat Charlie Knows haar professionals bij over de ontwikkelingen in de diverse branches waarin zij actief is. Ook jij als opdrachtgever kan hieraan bijdragen.

Susan Henken | Charlie’s Office manager

 

Wil je meer weten over werken als interim professional binnen onze netwerkorganisatie?

Neem dan contact op met Bartho Egberink

Bartho.Egberink@charlieknows.nl

06 – 373 422 47

Charlie Knows leert jou graag kennen!